Balannz Concept

Balannz Concept Mind

Pauzeer

Wil je preventief rust in je hoofd?

Heb je stressgerelateerde klachten?

Slaap je onrustig?

Heb je last van chronische hyperventilatie?

...

Je lichaam vertelt ons hoe het met ons gaat. 

Over het percentage ziektebeelden dat stressgerelateerd is, bestaan er verschillende meningen, maar in elk geval zou je ervan achterover vallen. Voornamelijk chronische stress is ziekmakend.

Acute stressors houden ons juist gezond, en geven zelfs ons immuunsysteem een boost.

Af en toe iets uitdagends doen, zorgt ervoor dat je veerkrachtig wordt.

Maar indien je brein en lichaam constant in waakmodus functioneert, worden we ziek. Meestal hebben we hier al verschillende signalen van gekregen, maar doen we ons best om ze te negeren, of te verdoezelen. Dit in de vorm van medicatie, of tapes, of dry needling, of therapie, of...

Vaak helpt dit, maar slechts tijdelijk.

En dan komt de dag dat je klachten terug komen, en doen we opnieuw ons best om ze te verdoezelen.

Als je baseline van stress op een gezond niveau zit, voel je al deze tekens veel beter aan, en kan je ze ook beter interpreteren.

Intuïtief eten is op het moment populair, maar indien je intuïtie niet meer naar behoren werkt, wens ik je veel succes.

Relaxatie technieken is iets anders dan een goed boek lezen, of een warm bad nemen. De bedoeling is hier op lange termijn verandering in ons neurologische verbindingen te bekomen. 

In deze basismodule krijg je gedurende 7 weken elke week 2 relaxatie technieken, waarvan er minstens 1 wetenschappelijk bewezen is.

In therapie merk ik dat het moeilijk is om de gepaste methode aan te reiken voor de cliënt die voor me zit. In onderzoek zien we dat de efficiëntie niet zo heel erg verschillend is, maar het is meer de uitdaging om een methode te vinden die met je persoonlijkheid past. En dit verandert vaak gaandeweg.

Op het moment dat mensen hulp zoeken, hebben ze vaak al geruime tijd stressgerelateerde klachten, waardoor het moeilijk is om nieuwe methodes aan te leren. We starten dan ook met de gemakkelijkst vormen van relaxatie. Gaandeweg worden er ook wat moeilijker aangereikt, maar dat maakt het juist boeiend.

Voor veel mensen is dit buiten hun comfortzone, maar indien je binnen je comfortzone blijft zoeken, gaat er niets veranderen aan je mentale veerkracht.

Bij elke methode staat er ook steeds correct bij vermeld indien er een duidelijke evidentie blijkt uit onderzoek.

Er zitten enkele eigen scripts bij, die gebasseerd zijn op vaste kernelementen.

Ik raad dit voornamelijk aan aan mensen die bv reeds een traject doorlopen bij de psycholoog of kinesitherapeut, maar het gevoel hebben, dat er nog nood is aan rust.

Praktisch: Voor dit traject van 7 weken reken ik de waarde aan van minder dan 1 consultatie: 65 euro.

Maak je de combinatie van 4 persoonlijke sessies is de kostprijs 390 euro. De eerste sessie is steeds een biofeedbackmeting/hartcoherentie. De volgende sessies kunnen bestaan uit craniosacraal therapie, medische hypnose, stressmanagement,...

Opvolgsessies zijn mogelijk voor 70 euro.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x