Balannz Concept

Balannz Concept Mind & Body

Pauzeer en beweeg Wetenschap

Over het samenspel mind & body zijn we het allen reeds lange tijd eens, en toch blijkt dit in medische settings vaak nog een discussiepunt.

Er is een wisselwerking in beide richtingen tussen de 2.

Mentale en fysieke veerkracht gaan onlosmakend samen met elkaar.

We raden je ook ten stelligste aan om de combinatie te maken van zowel ruimte in je hoofd te creƫren als ruimte in je lijf.

Binnen deze module reiken we je gedurende 7 weken elke week de volgende tools aan:

* 2 relaxatie technieken, waarvan er minstens 1 met wetenschappelijke evidentie

* Uitleg over de principes van graded activity, zodat je op een veilige manier leert om eerst je zenuwstelsel te stabiliseren, om daarna op een voorzichtige, maar efficiĆ«nte manier te kunnen opbouwen. Deze methodes zijn zeer geschikt voor mensen die gedurende langere tijd inactief zijn. De reden hiervan kan pijn zijn, maar ook vermoeidheid, chemotherapie, burnout, rouwproces,...Deze principes maken gebruik van strikte protocollen. 

* Een eigen bewegingsles die steeds start met een typische BC meditatie en dan telkens een reeks van 7 oefeningen, dewelke een combinatie zijn van kinesitherapeutische oefeningen, yoga en pilates. 

Dankzij dit traject ga je uit de startblokken geraken. Op 7 weken ga je geen marathon lopen, maar ga je wel een duidelijke voorruitgang kunnen ervaren. 

Dit is ontwikkeld voor mensen die bereid zijn, om zich gedurende het traject in te zetten en de richtlijnen die beschreven worden te vertrouwen. Deze richtlijnen zijn ontwikkeld uit de meest recente inzichten binnen medische studies. Na 23 jaar ervaring in deze materie en steeds up to date bijscholingen hieromtrent, mag ik pretenderen, dat dit succes garandeert, zolang je het traject volgt.

Praktisch: Voor dit traject van 7 weken is de kostprijs 120 euro. Indien je het combineert met 4 persoonlijke sessies, komt dit op 420 euro. Hiervan zal de eerste sessie steeds een biofeedback/ hartcoherentie meting zijn, met een medisch meettoestel nexus. De overige 3 sessies worden ingevuld, volgens nood: medische hypnose, cranio-sacraaltherapie, stressmanagement,...


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x