Balannz Concept

Leven in een bubbel

Leven in een bubbel...
En dan bedoel ik niet die van 5 of 10 of was het 15
Als zelfstandige deel je best niet te veel openlijk je mening en al zeker niet als je in de (para-) medische sector werkt.
Ik durfde bijna tegen niemand zeggen dat we op vakantie gingen, jawel met het vliegtuig en al... ik excuseerde me er zelfs voor. Maar deze rustperiode gaf tijd en ruimte, waarin mijn 'gezond verstand' een detox kuur kreeg.  Voor mijn verlof had ik een post geschreven ( die ik nooit gedeeld heb) die als volgt begon:" Om te kotsen... de medische wereld OP HOOG niveau is zo diepgerot vanbinnen dat de schimmel erop staat en dat je bij consumptie ervan dus effectief moet kotsen..." Op dat moment vond ik geen alternatieven dewelke mijn gevoel gelijkwaardig weerspiegelde.
De zomer heeft me gelukkig wat milder gemaakt, maar het is voor mij duidelijk geworden dat er een hypnotische bubbel gecreëerd wordt door de media.
Dat de bevolking in 2 gesplitst wordt: pro- en contra Van Ranst.
Ik ben geen van beide, maar tracht een ' open kijk op gezondheid' te bewaren. Dit zowel privé als professioneel. Wel, laat het nu een tijd zijn om deze mantra te doorleven...
*Ik begrijp oprecht niet waarom er zoveel angst verspreid wordt? Angst verzwakt ons immuunstelsel, toch..
*En waarom laten we de ouderen zo vereenzamen? Ik herinner me een 2 tal jaar geleden, dat er één van het grootste langdurig onderzoek gedaan is op wereldniveau naar gezondheid, en wat bleek de allerbelangrijkste factor te zijn voor een lang en gezond leven: een sociaal vangnet,..
*Waarom de hele event-sector verlammen? Ons linker brein, onze creativiteit, onze expressie.. werken allen stress-verlagend, dus weerstand verhogend..
*Indien het over allergieën bij kinderen gaat, was de boodschap steeds dat we te 'hyperclean' leven...wel ik maak me zorgen over het effect op lange termijn op ons immuunstelsel, op het gedrag van deze kinderen...
*Een vaccin duurt normaal jaren voordat het "veilig" geacht wordt, gaat dit onze redding zijn? Gaan we massaal proefkonijn spelen?"
* En wat met de complot-theorieën, moeten we deze geloven? Neen, waarschijnlijk niet, maar wat ben ik er dankbaar voor. Als je al jaren met Dash wast is het misschien wel eens goed dat iemand je vraagt: " Misschien wast Ariel toch witter?" Waar is ons kritisch denkvermogen naartoe? 
En neen, ik ontken niet dat er iets is, ik heb zelf kennissen die zwaar ziek geweest zijn, maar ik heb ook vrienden die kanker gehad hebben,... En zij geven ons de boodschap, ons de toelating om juist volop in het leven te staan, en niet om in angst te leven...
Een persoon of een hele maatschappij kan je toch niet herleiden tot enkel cijfers en statistieken? Was er zo niets als mind-body-soul...
Wat ben ik blij dat de griekse goden mijn bubbel doorprikt hebben. 
Dank je wel Zeus en co...


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x