Dagretreat

Het transformeren van het preventieve luik binnen de gezondheidsector en de ondernemingswereld, lijkt mijn missie te zijn.

Wanneer we kijken naar zaken zoals werkverzuim, chronisch zieken, burn-out,... zul je als werkgever of werknemer niet gelukkig worden.

In België zijn er meer dan een half miljoen mensen langdurig afwezig. Meer dan 170 bedrijven hebben hier recent een boete voor gekregen.

Als we hierin verandering willen bekomen, gaat dat niet lukken door mensen te verplichten één of andere cursus te volgen, waar ze tegen hun zin zitten, en waar achteraf niets mee gedaan wordt.

Er is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen werkgever, werknemer, maar ook artsen kunnen helpen om de perceptie rond gezondheid te veranderen.


Hoewel er geen magische oplossing is, zou een fundamentele verandering in preventieve geneeskunde een grote stap in de goede richting zijn.

Mijn focus ligt voornamelijk op mensen die hun verantwoordelijkheid hierin willen nemen, en deze boodschap mede willen uitdragen.


"You have to live what you preach."

Als je verandering op de werkvloer wilt zien, ga je het voorbeeld moeten stellen.

Als je daadwerkelijk dingen anders wilt voor jezelf, je collega's, of je werknemers, ga je niet enkel theoretische stappen moeten kennen, je gaat het moeten doorleven.

Daarom organiseer ik dit dagretreat:


Je zult ondergedompeld worden in inzichten en je bewustwording zal een sterke boost krijgen.

Ik noem mezelf zeer down to earth, maar met een open kijk op de wereld.

Mijn achtergrond is zeer wetenschappelijk, zoals je hier kan lezen, maar met enkel theoretische kennis door te geven, gaan we niet veel bereiken.


Je leven gaat niet op 1 dag veranderen, maar ik ben er wel zeker van dat je tot diepe inzichten zult komen op deze dag.

Dankzij de setting van dit dagretreat zul je ook diepe ontspanning ervaren door een wetenschappelijk onderbouwde strategie, geïntegreerd in een intensieve beleving.

We mogen hier een professionele begeleiding verwachten in besloten groep bij Elaisa Wellness.

Hoe ziet deze dag er uit:

We komen samen om 10 uur, en na een koffie of theetje, vliegen we er meteen in: Je krijgt een korte uiteenzetting over hoe ons brein werkt en de connectie met onze gezondheid, onze mind/body. 

Een gezonde lunch volgt.

Na de lunch worden we verwacht voor een ritueel in de Temazcal in besloten groep.

Deze Mexicaanse ceremonie wordt instrumentaal begeleid met diverse oer instrumenten. Deze versterken je innerlijke beleving en nemen je mee in een unieke, hartverwarmende ervaring. (Het is geen verplichting om hieraan deel te nemen, maar wel een absolute aanrader)

Daarna voorzien we wat vrije tijd, gevolgd door een uiteenzetting over stressmanagement en veerkracht. We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd en een besloten opgiet sessie in de sauna.

Alle praktijkoefeningen ontvang je digitaal. Na deze dag zul je naar huis gaan met diepe inzichten en ervaringen.Praktisch:

Donderdag 30 mei

Kostprijs: 695 euro (BTW inclusief)

Je krijgt meer dan enkel een dagretreat.

Je krijgt toegang tot de app, met alle oefeningen qua stressmanagement.

Indien je wenst, kan je eventueel nadien in de praktijk Balannz+ in Tienen een stressmeting laten uitvoeren met een professioneel biofeedback toestel.

Wat neem je mee naar huis?

*Inzichten in hoe ons brein impact heeft om onze gezondheid.

*Inzichten in welke gewoontes preventief helpen naar gezondheid toe en veerkracht.

*Tips omtrent High Performance van Stanford University.

*De laatste nieuwe inzichten van Harvard University hoe je in een groep dingen kan veranderen.

*Stressmanagement.

*Een intense beleving in de Temazcal.

*Een ontspannen dag, waarna je met opgeladen batterijen naar huis gaat.

*Toegang tot een app waarin je verschillende oefeningen kan terugvinden, die je bij je thuis kan doen.

Voor wie

*Zorgverstrekkers die interesse hebben in mind/body medicine en veerkracht.

*Ondernemers/ managers die een gezondere mindset willen voor zichzelf, en voor de collega's.

*Iedereen die bereid is om een dag ten volle te beleven, met inzichten die ze voor altijd zullen meenemen voor zichzelf en hun omgeving.

*Iedereen die twijfelt aan het traject van 7 maanden, en eerst wenst ondergedompeld te worden in een combi van kennis en beleving.


Bruggen bouwen in de gezondheidssector.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x