Balannz Concept

Visie

Kinesitherapie is mijn basisopleiding, waar ik de eerste jaren met de volle overtuiging de uitgeschreven richtlijnen volgde. De moeilijke patiënten waren mijn passie. De klassiek postoperatieve revalidaties waren niet mijn ding. Ik kon hier geen voldoening uithalen, en dus ging ik op zoek naar meer diepgang, naar inzichten in de combinatie van pijn en mindset. 

Aangezien ik me enorm kon frustreren in het feit dat patiënten hun oefeningen niet doen, of maar heel tijdelijk, ging ik een coachopleiding volgen. Toen me hier duidelijk werd hoe belangrijk ons onderbewustzijn is, om stappen te zetten uit een viscieuze cirkel, ging ik een opleiding volgen medische hypnose. Dit is ook hetgeen ik me in de toekomst meer en meer zal in verdiepen.

Stress blijkt objectief gezien een grote factor te spelen in immuniteit, in pijn, in vermoeidheidsklachten,... dus volgde ik een 2 jarig postgraduaat aan de KUL.

Deze stress heeft zo een belangrijke impact op chronische pijn en vermoeidheid, dat ik me hier helemaal op toegelegd heb, door zeer veel bijscholingen te volgen hieromtrent, in ons eigen België, maar ook via een online traject, gegeven door de experten in Australië.

Door een moeilijk rouwproces, kwam ik uiteindelijk in contact met persoonlijke groei, en spiritualiteit, en kon ik de punten verbinden in de trajecten die vaak zo moeizaam verlopen. Maar hierin schuilt soms de moeilijkheid om binnen onze klassieke kennis van kinesitherapie toe te passen.

Ik kan dit verhaal nog wel enkele pagina's langer maken, maar dat ga ik hier niet doen. Na 20 jaar werd het tijd om alle inzichten, en kennis in een traject te gieten, dewelke ik Balannz-concept genoemd heb.

Waarom, zal je duidelijk worden in het BC Mind/Body/Soul.

Kort samengevat is het mijn doel in BC M/B/S om de connectie te maken tussen deze 3 op een toegankelijke manier.

Je mag je verwachten aan een totaalpakket. 


Ik voelde ook dat ik een groot probleem heb, met overconsumptie in de zorgsector, en wil me oprecht inzetten om consultaties zo efficiënt mogelijk te maken, zodat deze in aantal kunnen beperkt worden. Met deze uitspraak ga ik wel collega's tegen de schenen stampen, maar af en toe mag je eens in eigen boezem kijken.


Wens je je te beperken tot 'rust in je hoofd', dan kan je BC Mind aankopen, waarin je 14 technieken aangeboden krijgt, waarvan meer dan de helft wetenschappelijk bewezen.

Wens je ruimte in lichaam en geest, kan je BC Mind& Body toe te passen.

Steeds kan je de combinatie maken van dit online traject, met therapie in onze praktijk in Tienen.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x